„Harcosnak lenni annyi, mint örökké úton lenni, megtapasztalni valódi önmagunkat minden pillanatban.” – Csögyam Trungpa

Meríts bátorságot, és nézz tükörbe!

Miért lehet a fejlődés életünk alappillére? Az önismeret megmutatja nekünk, kik vagyunk, hol tartunk éppen, fejlődésünk pedig mérföldköveken át vezet kitűzött célunk felé.

Meríts bátorságot, nézz bele a tükörbe, nézz a megszokott kép mögé, hogy megláthasd önmagad a számtalan álarc mögött, amit nap mint nap viselsz. Az önismereti munka folyamatos, tudatos, éber figyelem, ami belső világunkra, érzéseinkre, gondolatainkra, viselkedésünkre irányul. Ahogy növekszik tudatosságunk, úgy vesszük kezünkbe egyre hatékonyabban életünk irányítását.

Öntudatra ébredés

Ha már egy ideje úgy érzed, valami megváltozott körülötted, és az eddig megszokott kényelmes meder, melyben életed csordogált, hirtelen kiszáradni látszik. Az eddig jól működőnek vélt dolgok sorra omlanak le szemed előtt, és kezded végképp elveszíteni stabilitásod.

Ha ez idáig nem volt meg számodra a kellő motiváció, most érzed, hogy eljött a cselekvés ideje, és meg kell tenned a szükséges lépéseket. Öntudatra ébredésed elindít önismereti utadon, hogy megteremthesd a változást életedben.

A hős utazása

Hogy honnan indulunk, nagyban meghatározza fejlődésünk irányát és mértékét. Mindenkori környezetünk erős befolyással bír személyiségünk alakulására, és formálja életünkről, jövőnkről alkotott elképzelésünket. Rettentő nehéz helyzetben vagyunk, ha a közösség, amelyben élünk nem támogat, sőt visszahúz minket. Negatív programozással, motivációink kigúnyolásával próbál meggyőzni minket arról, hogy érjük be azzal, ami van.

A sokszor évtizedekig tartó negatív hipnózis hatására fokozatosan elveszítjük kapcsolatunkat belső világunkkal, míg személyiségünk egészen el nem halványul. Ekkor minden megmaradt erőnkre szükségünk van, hogy kiszabaduljunk a bénító helyzetből, és elinduljunk saját utunkon.

„Kiderül, hogy amiről azt hittük, útban van, az maga az út.” – Richo

Kiteljesedés

Utunk próbatételeken, konfliktusokon keresztül vezet, miközben felvértezzük magunkat megküzdési stratégiákkal, rengeteget tanulunk önmagunkról.

Megértjük saját felelősségünket egyéni életünk és az emberiség sorsának alakulásában, és rálelünk belső erőforrásainkra, kincseinkre és önnön királyságunkra.

A „…kristálygömb…nem lehet más, mint önmagunk legjobb része, az a teljesség, amelyben együtt vannak a lehetőségeink és az azok megvalósításához nélkülözhetetlen képességeink, s amelybe pillantva valódi önmagunkat láthatjuk meg.” (Boldizsár Ildikó)

 „Mostantól te vagy az arany nap kastélyának királya.” -Boldizsár Ildikó